tijd voor stilte

huisTijd voor stilte

Ken je ze ook, die postzegels van stilte midden tussen alle gewoel? Je doet een deur open, stapt over een drempel en ineens… omringd door stilte. Met het langzaam dichtklikken van de deur achter je verzwakt het geluid dat je net nog zo vanzelfsprekend omsloot tot bijna onhoorbaar geruis. Stil. Je voetstappen, je ademhaling, zachte geluiden van buiten. Stil.

Gelukkig zijn ze er, die kleine postzegels van stilte. Het kantoor na 6 uur, een park, een begraafplaats, het toilet in het café, het stiltecentrum in het ziekenhuis. Meteen als je er binnen stapt, onwillekeurig, vertraagt je tempo. Ga je je daaraan overgeven? Je bent in stille tijd, stille ruimte gestapt, en zelf word je ook stil. Je schouders ontspannen, je ademhaling verdiept. Stil worden, stil blijven, inkeren, verdiepen, je mee laten nemen in de stilte, en ontdekken wat daar gebeurt. Kijken naar je zelf, je leven, met stille ogen, ernaar luisteren met stille oren. Als je de postzegel weer verlaat, kan je iets van die stilte meenemen naar buiten. Opgefrist, gekalmeerd, weer met je beide voeten op de grond, opener, helderder.

Postzegels verzamelen kan veel opleveren. Ruimtes, en tijd: regelmatig plekken bezoeken waar het stil is, en regelmatig tijd vrij maken om op die plekken te blijven, er niet aan voorbij te gaan.

De retraites van In Transit zijn bedoeld als postzegels. de ruimte en de tijd om stil te worden, je te bezinnen, verdiepen, open te staan voor hoe het er voor staat met je leven. Dat kan in een groep, op een mooie plek. Het kan individueel, in je eentje, ergens op een stille plek. Maar probeer het ook eens gewoon thuis. Creëer je eigen postzegel, in de tijd, in de ruimte. Op deze website vind je ideeën hoe dat te doen. Ik kan je er ook bij helpen.