retraite plaatsen

hutStukje bij beetje komt hier een overzicht van plaatsen waar je in je eentje terecht kunt voor een retraite.  Het zijn plaatsen die ik zelf bezocht en uitgeprobeerd heb. Meestal vinden retraites plaats in kloosters, of in new age achtige centra. Wat ik zoek zijn plekken waar je stilte kunt ervaren zonder al te veel ‘inkleuring’ van een levensbeschouwelijk kader.  Die breng je zelf mee, van binnen, en met je eigen ‘retraite-uitrusting’. Ik help je die graag samenstellen, onder andere in de vorm van een op jouw vragen samengestelde retraitebox.

Heb  je zelf tips over waar je geweest bent, en hoe het je bevallen is? Ik hoor het graag!

meeuwenveenCentrum Meeuwenveen. De plaats waar we de groepsretraites organiseren. In 2015 voor het eerst ook een individuele retraitemogelijkheid in de laatste week van augustus.

 

 

boomhutWat denk je van een boomhut? Deze bijvoorbeeld, heel afgelegen in Easteraen in Friesland. Hij staat op het terrein van Het Kleine Paradijs, een retraite- en bezinningscentrum. Sanitair is gemeenschappeljk met de andere accomodaties in een gebouw op de grond. Koken doe je zelf.

Prachtige en compacte retraitestudio’s met eigen sanitair en kookhoek vind je in het Woodbrookershuis in Barchem. In het bos, prachtige omgeving, wel tussen de campings. In het hoogseizoen is het er wellicht druk. Je kunt er ook eenvoudige kamers in boshuisjes krijgen zonder kookgelegenheid.