retraite

bloesem-wit

In Transit verzorgt je retraite. In een groep, in je eentje, ergens op een stille plek of gewoon thuis. Wat maakt een retraite tot een retraite? Het belangrijkste is de structuur. Een dagprogramma, met afgebakende tijden. Daarbinnen is er tijd voor stilte, maar er is meer.

Stilte heeft een transformerende werking. Door stil te worden open je je voor wat er in jezelf en in je leven aan de hand is. Er is geen afleiding, geen ontsnappingsmogelijkheid. Een uitgelezen mogelijkheid voor zelfonderzoek, of levensonderzoek. Daar zijn allerlei werkvormen voor. Je kunt ook op zoek gaan naar nieuwe inspiratie. Bijvoorbeeld door te lezen, muziek te luisteren, of een wandeling te maken. Alles wat je zoal tegenkomt, moet verwerkt worden. Door te schrijven, te tekenen of schilderen, of op een andere manier die bij jou past.

De retraites van In Transit bieden een gestructureerd dagprogramma met een uitgebalanceerde combinatie van werkvormen om je door middel van stilte te bezinnen en verdiepen. We maken gebruik van verschillende meditatievormen, existentieel biografisch onderzoek, lichaamswerk, natuurbeleving en creatieve werkvormen. Daarnaast is er ruimte voor individueel gesprek over je ervaringen. In een aantal groepsretraites is ook massage onderdeel van het programma.